22 augusti 2010, Spår och träning

Haft en svacka när det gäller att skriva.  Våra dagar rullar på nu och det mesta flyter. Har lagt några spår nu när myggorna försvunnit och det blivit lite svalare. Zeke bara älskar att spåra. När vi går förbi någonstans där han har tagit ett spår så går han genast in och försöker ta upp spåret igen.

Idag har Anette, Olle och Lillen och jag och Zeke varit ute i skogen. Anette gjorde 2 spår till Zeke. Medan spåren låg till sig gick vi en liten promenad så Olle och Zeke fick leka av sig. Inte klokt så mycket spring det finns i benen på dessa hundar. Hittar Olle nåt så kommer Zeke direkt och vice versa, fast oftast ser det ut som en enda stor svart boll med vita tänder som rullar runt överallt. Vattenfyllda och gärna lite leriga diken är favoritställen för denna boll.

För att återgå till spåren så var Zeke jätteduktig och gick lugnt och fint. Vi kom på ett ställe, upp på en liten höjd där det inte fanns så mycket träd, vinden virvlade nog om rejält. Där tappade han spåret och drog iväg, jag stannade och höll emot, då tittade han på mig men jag brydde mig inte. Då kom han tillbaka, körde ner nosen och fick upp spåret igen. Jag har fortfarande bara kopplet men till nästa gång skall han få spårselet och lina. Han hittade också spårpinnen som Anette lagt ut.  Först gick han förbi men sen sniffade han upp den.  Första gången jag haft föremål i spåret innan slutet .......

Jag skall börja träna upp intresset för pinnen. Läste om en variant att leka in det.  Skall prova det. Lite bilder som Anette tog härnedan.








13 augusti 2010, Spår

Igår kväll tänkte jag sysselsätta Zeke med några spår så han skulle bli trött.  Han skulle nämligen bada och klippas sedan hade jag bestämt.
Så jag lade 2 korta spår med toarulle+korv som slut.  Jag lade ett spår och sedan korsade jag elljusspåret och lade andra spåret på andra sidan.

Zeke och jag tog vår kvällspromenad och när vi kom fram till början på spåret så visade jag på.  Zeke körde ner nosen och gick som tåget.  Själva slutet var inte så intressant utan han vill fortsätta spåra över elljusspåret.  Där tappade han dock bort mitt spår.  Jag visade på andra spåret och han tog det som tåget också.  Bara en liten avvikelse annars hade han ner nosen så fint.  Han var också lugn och trava i lagom takt.  Bådar gott för framtiden.

Ikväll skall jag klippa resten av Zeke för igår tog jag bara nosen och rumpan.  Har inte bestämt ännu om han skall får "råttsvans" eller behålla tofsen.  Vi får se.  Bild kommer när kameran har fått sitt batteri laddat vilket kommer att ske när vi hittar batteriladdaren.


12 augusti 2010, Vad har hänt?

Det har inte hänt så mycket. Zeke har varit till tandläkaren i tisdags morse och hans nedre hörntand skall slipas ner så den inte gör hål uppe i gommen.  Den ligger innanför de andra tänderna. Vi kommer att få besöka Djurdoktorn minst 2 ggr till innan han är färdig. Om han skötte sig bra?  Så klart han gjorde, medans vi väntade så satt han och kolla läget och när han inte orkade sitta mer lade han sig ner.  Han var ganska groggy när vi åkte hem efter det lugnande medlet.  Det tog ungefär fram till klockan ett innan han började vara sig själv igen.

Jag var hemma hela tisdagen då Jessi hade varit med om en bilkrock på natten mellan måndag och tisdag.  Jag ville se hur hon mådde.  Hon är ganska bra fast med en hel del blåmärken efter bilbältet.  Nacken fick sig väl en kyss också så stel är hon.

Annars så har valpkursen börjat och jag har 3 st valpar + ägare i kursen.  Zeke fick vara med första gången men det fungerar inte bra eftersom jag inte kan koncentrera mig till 100% på honom.  Andra gången fick han vara hemma istället med Jessi.  Jag gör allt med Zeke som jag lär ut på kursen, han är min försökshund.  Han fattar väldigt snabbt.  Orken tar dock slut väldigt snabbt, max 2-3 ggr kan jag göra en grej.

I onsdags när jag hämtade honom hos mina föräldrar berättade de att han varit på rymmen.  Han tycker ju väldigt mycket om att gräva.  Alltså har han grävt och grävt och till sist kommit under staketet.  Som tur var kom han bara till grannen och inte ut på stora vägen.  Nu är hålet igenlagt med sten så vi får väl se var han kommer att gräva nästa gång.  Den lille "trädgårdsmästaren".  Mamma har hägnat in hela grönsakslandet för att Zeke inte skall komma åt det.

Det var allt för denna gång.



 

1 augusti, Liten "stor" hund

Idag när vi var ute och gick så skulle Zeke hoppa upp på en sten.  Han trodde att det långa gräset var marken och hoppade vilket resulterade i att han hoppa rakt in i stenen. Jag hörde hur alla de nya tänderna bara skallrade och tänkte att det förlorade han nog några. En snabb koll visade dock att jag hade fel som tur var. Han har tappat nästan alla mjölktänder nu.  Tror det är en kvar.  Alla hörntänder är utbytta.

Zeke har varit hos oss i 4 månaderna nu och det känns som han varit med alltid. Just nu är han väldigt "spökig" och ofta går han mer bakåt en framåt. Sedan ibland går han fram till vad som helst för att undersöka det.

Han har också börjat med att leta sork. Rätt som det är när vi går gör han ett fyrfotasprång rätt ut i det långa gräset. Kör ner nosen så det enda jag ser är svansen som viftar. JÄTTEKUL tycker han och jag är glad varje gång det inte är en orm.

Apropå stenar så hoppar han upp på alla stenar han ser. Han vill inte ha någon belöning utan tycker bara att det är roligt.  Balansera på bänkar och stockar är också kul och idag fick jag honom att krypa under också med lite lockande.

Han har också lärt sig åka cykelkorg. Det är helt ok tycker han och lutar sig tillbaka. Vi har cyklat några gånger till mina föräldrar.  Han får springa av sig på åbanken men dessemellan är det cykelkorg.  Får se om min cykelkorg räcker till när han är färdigvuxen annars får jag leta rätt på något annat.

Nu börjar snart kurserna på hundklubben och det är bra så jag får lite ordning på honom och framför allt mig själv. Det är svårt att komma igång på riktigt.

/Mia