11-12 juni 2011, En helg i Zekes tecken

Kolla, kolla vad vi har vunnit.  Hur?  Kolla, kolla längre  ner.



Doggywalk i Köpings skogarna. Där lottas det ut ett vandringspris bland alla ekipage som klarar hela sträckan med alla strapatser. I år var det tydligen vår tur att få handha Prins Ottos vandringspris. Det står hemma i bokhyllan och glänser nu.





Naturligtvis var vi inte själva och gick utan Olle och Anette var också med. 




Man skall också göra vissa saker på promenaden.  Sitta på stenar och stubbar, gå slalom mellan träd, balansera på stockar och sedan skall mattar/hussar också jobba med typ armhävningar och dylikt.  Zeke närmast mig och Olle längst bort.  Han är jätteduktig och kan sitta still fast Anette är en bra bit bort.  Zeke och jag håller på att träna det :-)

Skogen där promenaden går är jättefin med mycket mossa, en riktig trollskog.

I lördags var det avslutning på vår appellspårkurs. Vi var hem till Britt-Mari som bor på landet. Där fanns det fält precis runt deras gård. Blev lite avundsjuk på det fina huset och stora inhägnade gården. De har hönor så man kan köpa ägg direkt av dem. Och spåren, hur gick det?  Ja, det var otroligt varmt och kvavt men vi gick våra spår på fälten i alla fall.

Zeke jobbade ganska bra i sitt spår men var väldigt lättstörd av att det stod folk och tittade. Så fort linan blev lite spänd ville han veta vad som var på gång. Gick bättre på slutet när jag började peppa honom. Han hittade alla pinnarna och vi lekte oss tillbaka till starten.

Olle, han gick som på räls nästan hela biten.  Han bara älskar att jobba.

Uffe och Dalton, gick så där. Dalton orkar bara koncentrera sig korta stunder men han kommer liksom tillbaka hela tiden ändå.  Jobba, göra annat, jobba, göra annat......

För Britt-Mari och Fille så gick det också bättre på slutet.  Han hade en del problem i vinklarna.

Totalt sett för dagen med det vädret så var vi ganska nöjda. Vi fick  också en jättegod sallad och kaffe och kaka. Kan man ha ett bättre avslut på en kurs?????



6 maj 2011, Inofficiell tävling i Säter och lite till

Ja så har då denna helg passerat.  Mitt mål var att träna med Zeke och gräva ett mindre blomsterland för att kunna flytta lite blommor (som överlevt i landet framför huset). Och vad blev av?

Träna med Zeke gjorde jag i torsdags för då hade vi Rallyträning inför tävlingen den 6 maj.

Landet.....nja.... varit lite för varmt för det.  Roligare att åka till Vallby och titta på alla djur och människor tillsammans med mamma och pappa. Fika fick vi också.  Zeke var väldigt låg och tyckte nog att det blev lite för mycket dofter på en gång.  Gris, get, kor och får.  Hönorna och tuppen var däremot trevliga tyckte han och ville nog gärna jaga dem lite.

Men jag har städat i huset också.  Har nog inte blivit gjort ordentligt sen slutet på april när kurserna började.  Det är bra.

Tävlingen då, hur gick det på den?  Inte så bra för vår del då Zeke har svårt att koppla av när vi väntar. Dock har vi gjort framsteg där och han låg i buren och var lugn ett bra tag. Nu var vi också fler i vår lilla flock som var där från Sura. Gizmo och matte Therese + sambo Jimmy och valpen Nalle.  Gick väldigt bra för Therese och jag är så stolt. 81 poäng fick de kvar. Sussie och Tyr fick också godkänt och 76 poäng (tror jag) kvar. Tyr var väldigt samlad för att vara Tyr och Sussie är så duktig på att jobba med honom. Malin och Sune fick 48 poäng kvar och klarade inte godkänt (70 poäng) men de fick klart godkänt i mina ögon.  Veronica och Baltis diskade sig för Baltis tyckte han kunde vattna en kon istället för att lyssna på sina jättenervösa matte. Hade jag inte vetat att hon var så nervös som hon var, hade jag tyckt att hon var samlad.  Men Baltis han visste, så han gjorde lite som han ville.

Jag och Zeke diskade oss också då han "frös fast" i vissa positioner och jag fick ingen kontakt. Då gjorde vi det som gick bra och struntade i resten.  Tror han blir så trött i huvudet efter stressen när han inte är med mig.  Buren fungerade bra så det skall vi fortsätta med. Jag får släpa runt på den så det kan bli platsen där han kan koppla av när vi är ute.

När det gäller Veronica och Malin så var de så nervösa inför tävlingen att de var knappt pratbara innan. Där är det människorna som behöver träna på att tävla för hundarna kan.  Men nu är första tävlingen gjord och jag tror alla tyckte det blev en trevlig dag men lagom väder och fin miljö.

Nu är det 2 gånger kvar på appellspårkursen och sedan skall jag och Anette + hundar gå Doggywalken i Köping på söndag.  Nu blir det lite längre för Zeke och Olle är ju större.  Desto bättre kommer fikat att smaka efteråt.

Bilder från tävlingen kommer. Jimmy tog en massa och jag hoppas att de mailar dem snart.