4 december, 2011 Hjälp! Jag har fått en ............

Ja, vad är det jag har i kopplet.  Just nu vet nog inte Zeke det själv och inte jag heller. I måndags när jag var ledig så träffades jag och Anette och hade lite hundvård.  Då fick jag erbjudande om att följa med på prommis med Marie och hennes portisar m fl.  Skulle tränas lite och fikas lite. Egentligen var jag ledig för att hinna med lite mer hemma men dagen bjöd på solsken så varför inte.

När vi kom dit så var Lotta där med sina hundar också, två st hanar.  Det är lugnt för det brukar inte vara några problem. Vi började vår promenad med 10 hundar och 4 människor. Efter tag började Zeke med sin favoritsysselsättning, att leta pinnar. Ragnar tyckte han skulle vara med men det tyckte inte Zeke. Gruff, gruff. Sedan var det okej.  Men sedan blev det ett större gruff och när de var färdiga med det så går Zeke på igen som för att få sista ordet, varpå det blir nästan slagsmål. Som tur var fick Marie tag på Zeke och läste lusen av honom och vi andra stoppade Ragnar. Zeke gick omvägar runt Ragnar sedan och jag fick en tankeställare.

Idag på julskyltningen så träffade vi Sussie som hade Loke med sig, en tokroligt beagle. Det har gått jättebra förut men nu blev Zeke stel som en pinne när de fick hälsa och sedan sa han ifrån rejält. 
Håller min lilla kille på att bli stor? Jag hoppas det bara är en period innan han är "riktigt" vuxen så han kan återgå till att bli den goa hund han brukar vara.

Vi har också varit på träningstävling uppe i Norberg idag och fick sällskap av Sussie med portisarna Tyr och Brage. Gick halvbra då det var mycket stationära skyltar.  Men det vi tränat på gick ganska bra, som ligg, gå runt och läggande under gång.  Och inte ett fot sa jag till honom. Varför?  Säg det?  Tilt i mattes hjärna.

Nu är det snart dags för vår kurs, 17/12 då det blir en heldag med Rally. Ser fram emot det.