30 januari 2011, Soool

Både igår och idag har vi njutit av solen. Igår gick vi vår vända runt fotbollsplanerna och det är nästan så jag får lite vårkänslor.  Typ, kanske tvätta fönster och byta gardin eller städa ur någon garderob.  När jag väl är hemma igen så är både jag och Zeke lite trötta, så då blir det att jag sätter mig med en kopp kaffe istället och Zeke brukar lägga sig bredvid mig i soffan och lura lite. Det är mysigt och fönster och garderober kan vänta.

Idag träffade vi Olle, Lillen och Anette på förmiddagen.  Pojkarna bus hade jättekul och speciellt Zeke hade jättemycket spring i benen. Jag försökte gömma mig men det kan jag glömma, Zeke har koll i alla fall och kommer han så kommer Olle och sist kommer sötnosen Lillen.  Naturligtvis måste alla belönas för att de hittade mig.

På eftermiddagen åkte jag upp till klubben så tog vi vår promenad där.  Det går att gå på vägen för de har kört snöskoter.  Zeke hittade många spår och jag lät honom hållas.  Han springer inte långt innan han börjar titta efter mig och sedan kommer han i full fart.  T ex hade han följt ett spår längs med vägen fast i skogen och sedan var det ett jättedike som han inte kom över till mig.  Vilken fart det blev på honom för då fick han springa hela vägen tillbaka där han hoppat över första gången och sedan ut på vägen och fram till mig.  Efter det höll han sig ganska nära resten av  promenaden.

Ikväll är det träning i ridhuset så då blir det lite Rallylydnad.  Nästa helg är fullbokad. Först kurs i Kontaktkontraket på lördagen och sedan träninstävling i Norberg i Rally.

Det är Lillen och Olle som sitter så fint och min lilla odåga står bakom Anette och  förbereder ett anfall på Olle.



Zeke spanar i vår lilla skog.


20 januari 2011, Sjuk

Jag har blivit förkyld så ända in i .......   Jag har nog inte varit så här sjuk på 2 ½ år och så blir jag det när jag precis börjat på det nya jobbet.  Kanske lika bra för då har jag klarat av det. Nu är det tråkigt att vara hemma. Jag har legat i soffan i 3 dagar med feber men idag känner jag mig lite bättre.

Men vi hann med att vara på träningstävling i Rally i söndags och mitt mål var bara att få kontakt med Zeke. Det gick över förväntan, vi kom runt men Zeke orkade inte fokusera så långa stunder. Poäng som vi fick kvar blev 29. Kan bara bli bättre till nästa gång.  För Olle och Anette gick det kanon. De fick behålla 67 poäng och det såg riktigt bra ut.  Sussie med Tyr gick halvbra men med Brage gick det också kanon.  Brage fick ett litet hjärnsläpp vid "Sitt, gå runt" så det drog ner poängen. 70 fick de behålla. För de som inte vet så börjar man med att ha 100 poäng.  Nästa gång är den 6 februari så nu är det bara att börja träna momenten. Tyvärr blev det inga bilder för kamerans batteri var för dåligt.

/mia

Nytt År 2011

Ja så har ytterligare ett år lagts till handlingarna.  Vad har hänt?  Naturligtvis var det stora att Zeke kom hem till oss.  En hittills eftertänksam herre men ändå om belöningen är den rätta, mycket villig att jobba.  Han är totalt mattetokig vilket kan göra mig tokig också ibland. Han rantar efter mig vart jag än går vissa dagar.  Träningen går framåt men han gör ibland på ett annat sätt än vad jag tänkt att han skall göra.  Han är tokig i att gräva.  Han håller på att göra om hela mamma och pappas slänt.  Troligt yrke:  Landskapsarkitekt........... om det fanns för hund.

Just nu är det så mycket snö så det blir mest promenader på cykelvägar eller upptrampade stigar. Imorgon skall vi till Norberg och prova Rally. Skall bli intressant och se om vi har kommit någonstans med de olika momenten.  Vi var ner till Ridhuset i söndags för träning men det kunde jag glömma. Inte ens favoriten "platta ekorren" kunde få honom att fokusera åt mitt håll.

Annars så har jag börjat mitt nya jobb. Mycket att ta in för mig så jag är också snurrigare och tröttare än vanligt. Men med tiden så sätter det sig. 

Nedan lite bilder från januari. Zeke hjälper lillmatte att städa åt råttorna, sedan hjälper han till att motionera morfar först och sedan mig, så jag får mina dagliga promenader.  Sedan får han välförtjänt vila i soffan.