Gott Slut 2012 och Gott Nytt År 2013, 28 december 2012

 
Så har ännu ett år gått.  Detta år har det hänt mycket, speciellt i slutet av året.  Kanske Zeke har mognat och jag också (kan man säga så när man är tant). Tycker i alla fall att det är jätteroligt att träna och då gör Zeke det också.  Har anmält till några Rallytävlingar nu i januari och februari.  Återstår att se om vi kommer med.
 
Skall definitivt gå fortsättning på Lydnadskurs och med hjälp av bl a Anette så tror jag det blir bra.  Man gör så mycket saker som man inte behöver göra för att Zeke skall lyssna.  Ju mindre desto bättre. 
 
Läste Emelies blogg ang att hälsa på andra hundar. Tyvärr tror ju många hundägare att alla hundar vill hälsa.  Det kan bli en oerhörd stress för den hunden som tillåts att hälsa till höger och vänster på både människor och fä. Zeke har sin bästa bror Olle och Lillen. Och så har han sin snygga mastiff tjej, Diva, fast hon vill inte jämt hälsa. Sedan träffade vi faktiskt en lite pudeltjej på 8 månader i förra veckan.  Hon var söt tyckte Zeke fast hon förstod nog inte uppvaktningen hon fick.  De bor bara några gator ifrån oss så det tror jag kan bli en favorit också. Men allra, allra bäst är nog Olle. Finns inget som slår honom i fråga om vem Zeke helst springer med.
 
Nu ser vi fram emot nästa år och barmark. Så mycket snö vi har plumsat i o Zeke älskar att göra studshopp för att leta sork rätt ut i snön så han nästan försvinner.  Mindre kul när vi kommer in och han har snö i hela pälsen.
 
Hoppas också på en träff nästa år för att träna och ha trevligt tillsammans med Zeke's syskon och mamma m. fl. med tillhörande människor.  Får vi fixa........
 
 
 
 
 
 

5 december 2012, Kallt och snö

Nu rullar tiden på med en väldig fart. Försöker lägga in tid att träna med Zeke en gång i veckan.  Vi har fått tillgång till en gammal jumpahall som skall rivas.  Det är "skita" kallt i den men det är ingen snö i alla fall.  Det går att träna Rally och på de moment som vi börjat på i Tävlingslydnadskursen. Måste ju underhålla det hela. Vi har haft sällskap av Olle och Anette och Tyr och Sussi.
 
Annars tränar vi hemma i köket.  Zeke kör med att han lägger sig ner när han inte vet vad jag vill. Så det blir en hel del Sitt, Stå och Plats i köket.  Nån gång kommer vi att få till det.
 
 Här kommer en bild som Jessi tagit och lyckats få med precis när Zeke slickar sig om munnen.