26 november, 2011 Träna

Idag har jag och Zeke tränat Rally, en hel bana.  Han orkar inte riktigt hålla fokus hela banan så vi måste träna på uthålligheten också. Det var jag och Karin med Aggi och Eva med Myran som träffades uppe vid klubben för en timmes träning i blåsten. Solen lyste dock men det var kallt.
Jag byggde upp nästan hela banan som var på träningstävlingen i Norberg.  Den var så rolig.  Mycket rörelse skyltar och lite trixig.
Vi gjorde den allihopa och de som ej körde agerade störning med rörelse och röster.
Efteråt gjorde vi några inkallningar och det gick också riktigt bra. Zeke klarade av att sitta kvar även fast jag stod vänd mot honom.  Det har han inte gjort förut.
Nästa söndag är det träningstävling igen uppe i Norberg.  Ska bli kul, får se vad de hittat på för bana denna gång.

20 november, 2011 Vi förtvivlar bort i denna mörka höst

Då är det Tur att inte alla dagar är som idag, varken Zeke eller jag har haft lust med någonting. Mörkt, dimmigt och blött med mer eller mindre regn.

Jättetur att gårdagen var desto bättre när vi träffade Anette och Olle och Lillen och gick på prommis.  Plockade lite tallris till första advent.  Hundarna med tungan utanför hade sprungit som idioter + hunnit med att vara borta en bra stund (hittade väl något intressant spår hmmmm....) innan Anette tog kortet. Tack Anette för kortet. Nu har jag blivit med kamera igen så nu kan det nog bli lite kort igen här på bloggen. (Zeke är den som har halsband.)



13 november, 2011 Vilken brorsa Zeke har

Hurra, hurra för världens bästa Karlsson,  nej nu blev det fel, menar ju OLLE.  Uppflyttade! Jipiie!
Duktiga Anette och Olle som tävlat i appellklass spår idag.
Själva så har jag och Zeke varit och tittat i ridhuset på Lydnadsklass Elit.  Jag talade om för Zeke att han skulle kolla ordentligt så han kan det när det blir så dags. Hihihihii....
Sedan har vi firat Fars dag med smörgåstårta.  Smarrigt värre.

6 november, 2011 Glad matte

Idag har vi varit och träningstävlat i Norberg. Det är Fagersta KK som anordnar inomhus tävling i Rally.  1 gång i månaden tom februari.

Zeke och jag har ju tränat en hel del på linförighet, att han skall fokusera på mig. Tävlingen fick bli vårt test på om träningen givit något resultat. Det var hela 21 ekipage som tävlade. Zeke och jag hade nr 19. Banan var jätterolig och precis vad vi behövde. Väldigt klurig och många "rörelse" moment.  Både slalom, dubbelslalom och spiral både höger och vänster var med.

När vi kom in på banan så var starten en bit upp, vi gick dit och Zeke började genast kolla in allt och struntade i mig.  Vi backade och gick till starten en gång till och då var han med mig. Sedan började vi med en 360 grader vänster, gick så där och sedan var det slalom.  Lite lukt men han var i stort sett fokuserad på mig. Vi kom fram till första sitta framför-skylten och det fungerade.  Efter det så började jag le stort inom mig och sedan log jag nog hel och hållen.  Zeke var med på alla spiraler och slalom och följde med bra emellan skyltarna.

Så nu är det bara att fortsätta på vår inslagna väg. Fortsätta med linförighet och fritt följ och ta en sak (moment) i taget för att testa på träningstävlingarna. Känns som om han äntligen kan ta till sig träningen igen.

Vi fick faktiskt 75 poäng så vi klarade oss. Och Zeke fick alla köttbullebitar som var kvar i påsen.


30 oktober 2011, Ledig

Nu har dagarna sprungit iväg igen och jag funderar vad vi gjort.  Zeke är just nu ganska tråkigt då han varken hör eller fattar något. Och jag har tappat sugen med träning.

Vi gick i alla fall Jogga Dogga promenaden förra söndagen och hamnade i tidningen.  En stor bild på Anette och mig och hundarna. Zeke sitter lite bakom för han hade svårt att stanna kvar på stenen med Lillen och Olle.  Totalt sett var det en kul promenad och Zeke kunde klara av lite mer än förra gången.  Han vill ju helst bara busa med Olle och Lillen.

Sedan senare samma dag var vi på hjärngympa för hundar 1,5 timme.  Fick lite nya ideér om vad man kan hitta på för problem som de kan lösa.  Bra träning för Zeke då vi var 6 hundar inomhus på en ganska liten yta. Efter 45 minuters vaktande och en del skällande och morrande så kunde han koppla bort de andra och koncentrera sig mer på mig och vad vi höll på med.  Till sist fick jag honom att använda tassarna att öppna små lådor för att få tag på godis. Nu håller vi på med att han skall få fram grejor under soffan med tassarna.  Oftast ligger han bara och suckar och tittar på sin favvoboll som han inte får tag på och väntar......... tills någon tar fram den till honom. Har han uppfostrat hela familjen eller....?

Har tränat lite grann på vår alldeles "egna" plan med lyse.  Tycker det börjar gå lite bättre med fotgåendet.  Det är jag som är lite för tråkigt och lägger in tillräckligt med svängar och stopp.  Vi tränar också en hel del på läggandet.  Det blir snabbare och snabbare när jag väl kom på hur jag skulle göra.

Snart är vi väl där igen med snö och kallt........  Längtar faktiskt lite.......  Slippa smutsig hund...... hmm hmm