29 juni 2010, Efter midsommar




Hittade den här bilden. Det är antingen Olle eller Zeke. De var inte stora då, bara drygt 4 veckor. Tiden går fort och nu känns det som om Zeke alltid har varit i vår familj.

Vad har hänt i veckan som gått då?  Inte mycket när det gäller Zeke. Det har inte hunnits med så mycket träning utan mest bara lek.  Hans favorit just nu är "matte-ta-fatt" eller "jag-har-grejen-ta-mig-om-du-kan".  Han har blivit lite ohörsam men sätter jag mig ner och "hittar en skatt" så brukar han komma med en väldig fart. Vi tränar mycket på att han inte skall dra iväg för långt utan ha koll på mig hela tiden när han får gå lös. Fungerar bra så länge det inte blir för  mycket störning.

I midsomras var vi ut med husvagnen och han har trivts jättebra. Han sitter och studerar folk och fä. Ett och annat litet "mufflande" kan komma om det är en hund som kommer förbi. Dock är han väldigt bunden till mig så går jag ifrån honom och han är med Benke så grinar han. Han sitter och hulkar tills jag kommer tillbaks. Det är något jag hoppas skall försvinna med tiden och med träning.  Han gör som tur är inte så hemma eller när han blir lämnad hos mormor och morfar för då skulle jag bli tokig.

Nu är det inte långt kvar till semestern och lite vila.  Jag och Zeke har som sagt massor att träna på inför valpkursen som jag skall ha i augusti.  Vi måste ju stämma av att allt fungerar enl boken eller..........

Har vi tur så kanske vi får träffa Sir Edison och Druttskrutt i helgen. Jag har tänkt att fråga ut Lotta hur det går till att bli ett terapihundsekipage. Tror Zeke skulle passa som det för han är lugn och faktiskt ganska försiktig när jag säger åt honom trots att han är bara 4,5 månad.  Men det dröjer. Han måste vara minst 1 år innan vi ev kan börja.

På lördag skall bl a Olle och Zeke vara modeller för visning av koppel på Suradagarna. Vi får se hur det går... :-)


21 maj 2010, veckan som gått

Ja den här veckan har jag varit både vädligt glad och väldigt ledsen. Men så är livet ibland.
I måndags var det möte i HUS på klubben och vi blev bjudna på en liten tack middag. Marie hade gjort en väldigt god efterrätt så var en "fuskcheesecake" tror jag det var. Innan så tog jag och Anette en promenad med bröderna bus så de skulle orka hålla sig lugna under mötet och middagen. De skötte sig faktiskt väldigt bra tyckte jag.

Annars under våra promenader är det mycket fokus på att Zeke skall hålla koll på mig. Mycket lek och belöningar när han gör det.  Favoriten just nu är att han springer före mig och sedan stannar och kollar på mig. Ibland får han godis, ibland ett bra och ibland en leksak.  Han tycker det är jättekul.  Roligast är när jag gömmer mig i högt gräs och han får skutta som en känguru.  Då blir det pudelfnatt.

Igår var vi ner på fotbollsplanen för att titta när de spelade fotboll, alla barn.  Mycket bollar och mycket barn. Zeke lyckades ganska bra med att sitta ner och bara titta.

Annars kommer vi att gå in för "hårdträning" nu. Har lovat att hålla en valpkurs i början på augusti och då är det ju lämpligt att ha gått igenom alla övningar vi skall göra. Har ju en liten valp att pröva på just nu.

Eller liten och liten, igår lyfte han så fint och högt på sitt ena bakben när han skulle kissa. Och som sagt, han säger till när någon går eller cyklar förbi tomten. Däremot är han tyst när det ringer på dörren, i alla fall just nu. Det är både bra och inte, lite gruff kan ju faktiskt vara bra.  Försäljarna brukar inte bli så långvarig då.

På midsommar åker jag och Benke och Zeke iväg med vår nya husvagn. Får se vad Zeke tycker om den. Barnen blir hemma (kommer vi att ha nåt hus kvar????). Vi blir ganska många husvagnar så det blir kul.
Hoppas på lite fina bilder av Zeke på midsommar.







Hundhimlen



Idag har Miki fått somna in och han springer nu med lätta tassar i hundhimlen tillsammans med våra andra älskade hundar. Han har fått lugn och han kommer att vara saknad länge av vår familj. Han blev nästan 12 år.


13 juni 2010, Stressvecka

Denna veckan har känts väldigt kort. Mycket pga allt som skulle hinnas med innan Jessi's examen på torsdag den 10 juni. Började på måndagen med avtackning av vår chef. Mycket trevligt med ridning på islandshäst, bada i tunna och en jättegod middag. Så gick den kvällen. Tisdag och onsdag ägnades åt förberedelse inför examen. Vi hade tur med vädret, solen sken och det var inte jättevarmt. Zeke fann sig väl även om det var mycket folk och liv. Han lade sig ner i skuggan och kollade runt lite.

Vi kom hem för att äta lite mat och tårta.  Zeke var trött så han gick och lade sig för att senare titta fram. Sprang runt på gräsmattan lite och var det nån som ville leka med honom var han inte sen att leka med. Han tyckte nog att det här med mat och tårta blev lite tråkigt för han började att försöka plocka ner ballongerna från björkarna istället. Han lyckades med några. 

Vi hade en liten bebis med på festen också. Jessicas kusinbarn Jonathan.  Det blev så varmt så han fick bada i en balja och Zeke var med och såg till att allt gick rätt till och att han blev ordentligt ren. Bild följer nedan.

På fredagen var vi på Jessi's kompis Cissi's examensfika. Zeke var med och han skötte sig så bra. Luktar runt lite, kolla och checka av folket som var där och lade sig till sist ute i hallen för där var det svalast.  Han har blivit så stor nu så han når upp på borden och köttfatet stod lämpligt till ute i farstun. Kling hörde jag när en gaffel for i golvet och jag förstod vad han försökte göra.  Jag var snabbt ute och som tur var fick han bara tag i ett salladsblad och så fick han "bassning" av mig.  Får se om han försöker göra om det någongång.

Idag har jag och Zeke och Anette och Olle varit på "Dogwalk" som Köpings brukshundsklubb fixat. Både Zeke och Olle var så duktiga och gick både på och under en presenning "DrakUllas otäcka mantel", de hälsade på häxan i grottan (först fick hon en lite utskällning sedan gick de och hälsade och fick godis av henne). De gick över den slippriga spången över bäcken. Ja det fanns mycket att titta på och göra. De var två trötta valpar i bilen hem sedan efter fikat som vi människor fick. Jag och Anette var också ganska möra.

Nu är det dags att ta itu med Mikaels 18 års fest. Han firar vi på lördag troligtsvis.




4 juni 2010, Veckan som gått och lek med Olle

Då har en vecka till gått. Vi har firat Mors dag hemma hos mina föräldrar med lite mat och glass. Alltid uppskattat när vi blir bortbjudna. Mamma fick 2 st krukrosor av mig och dom käkade Zeke upp lite senare i veckan. Den hunden tuggar på allt vare sig det har taggar eller inte, luktar pyton eller inte.

Vi har haft Lydnadsvecka på klubben mån tom torsdag.  Jag skrev måndag och tisdag. Får mycket tips om vad jag skall tänka på tills den dagen jag och Zeke kliver ut på plan. Samtidigt vet jag att jag kommer inte att komma ihåg nåt när jag väl är där pga nerver. Tur att det dröjer ett tag till.

På torsdagen var jag "hundvakt" till Anette's Lillen och Olle. Anette har varit tävlingsledare varje kväll och den kvällen var hon tvungen att ha med hundarna.  Jag och Zeke gick en bit på mitt spår som jag skall lägga på söndag på bevakningstävlingen. Sen hämtade jag Lillen och Olle och tog med alla hem.

Olle och Zeke busade hela kvällen. Till sist var de så trötta att de låg ner och bjäbbade mot varandra. Men ändå sen var det någon som klev upp och började tugga på den andre.  Stackars Lillen blev anfallen då och då av dem bägge.  Han är ju så snäll så jag gick emellan och föste iväg både Olle och Zeke. Jessica kom hem och vi gick en liten promenad. Gick väldigt bra, i alla fall då och då. Jag hann också göra iordning altanen inför examen i nästa vecka. Det gick väldigt bra bara för att Zeke hade Olle där. Då behövde han ju inte hålla på och terrorisera mig. 

Verkar också som om Olle gått om Zeke i storlek och höjd. Vi får se nu när han blir nerklippt om det är så eller om det bara var pälsen.

Ikväll har också Zeke för första gången lyft på benet (som jag sett i alla fall).

Nedan är några lekbilder. De var jättesöta ihop när de låg ner (för de var så trötta) och tuggade på samma pinne.
Det är Olle som är den lurvige. På sista bilden ser det ut som om han är jättemycket större än Zeke. Tror det bara är päls.