15 mars 2013, Tävlat och tränat

 
Lånat bild från Mari på en av banorna.  Gick väldigt bra bitvis för mig och Zeke.  Framför allt så var jag inte speciellt nervös.  Bara lite lagom. Jag gjorde bort mig genom att inte ta in Zeke i hallen så han fick tid att vänja sig vid miljön. Första banan gick ganska bra tills vi kom till "Sitt framför " etc etc.  Där fastnar han.  Tydligen betyder mina tecken "titta bakom matte och frys fast i position och bli döv". Fick mycket avdrag så det blev inte godkänt.
Andra banan (bilden) gick väldigt bra tills vi kom till "Sitt framför" etc etc.  Samma sak igen och då drog jag också på mig -10 poäng och gjorde om skylten.  Blev inte godkända där heller.
Bitvis gick det som sagt väldigt bra men han är väldigt störningskänslig. Men fast han fastnade på dessa skyltar blev jag inte varken nervös eller frustrerad. Det kändes bra. Så nu är det till att träna med störning och se till att vi skapar oss en egen lite bubbla där det bara är vi.  Känns som om vi är på väg ditåt.
 
Ang träning med störning så har en kompis skaffa en lite lagottovalp, tik, så de är med oss på träningarna på torsdagar.  Hon skäller och gnäller och för liv så det är jättebra + att Zeke nog gärna vill sätta henne på plats.  Men det får dröja tills hon blir lite större.
 
Jag har också startat en liten valpkurs. Jag har bara 2 st valpar.  Blir en verklig myskurs. Båda valparna är bara kring 15 veckor. Den ena matten åker permobil och kan gå lite så det är lite av en utmaning och göra om övningar så att det passar.  Tur att hon är ung så hon sitter på golvet. Och vi har också fått möjligheten att vara inomhus där det är varmt.  Tack Eva för att du fixat lokal.
 
Och nu skall jag också ut till Lyckliga Hunden i Enköping igen och gå på Rallylydnadsinstruktörs kurs i SBK regi. Hela den här helgen + en helg till + examen.  Ser fram emot att få många tips (fast det blir en hel del pluggande och skrivande också)........:-)