28 april 2010

Vad har hänt sen sist? Ja dagarna rullar på.  Har gjort Zeke's inhägnad lite större så han kommer åt lite skog och stenar. Stenar är roliga att klättra på tycker han.  Han har också utvecklat sin piraya taktik.  När någon av oss kommer och går förbi honom så anfaller han bakifrån och hänger i byxorna så det är nästan omöjligt att få loss honom.  Vi håller på att träna på att inte bita i byxor eller fötter eller tår.

Han tycker också att det är väldigt obehagligt att bli "utskälld" av andra hundar.  Då försvinner svansen mellan benen och han kryper ihop.  Jag bryr mig inte speciellt om det utan brukar vända ryggen till hunden som skäller och visar att det inte är farligt.

Det går framåt med farbror Miki (mina föräldrars hund som är en shiba på 11 år). Han börjar acceptera att den där lilla saken skall vara med oss.  Dock inget bus och kom inte för nära för då kommer det en morrning. Vi var iväg med Miki till veterinären för hans tassar och klämning av analsäckarna i måndags.  Han finner sig i det mesta bara matte är med. Och han mådde bättre efteråt.  Nu får han äta antibiotika för tassarna i ett par veckor igen.

I lördags var jag hundvakt till brorsan Olle också.  De lekte så mycket att det nästan blev för våldsamt.  Jag tog in dem en stund och då somnade de på studs och låg och snarka rygg mot rygg.  Tänkte ta ett kort på dem men då vaknade de och kom tassande bägge två och ville vara nära.  Inget kort alltså.

Idag (dvs ikväll) har jag Rallylydnadskurs men då får Zeke vara hemma med lillmatte.   Imorgon skall jag och Anette tillsammans med Zeke och Olle åka in till Västerås och träna på hissar och rulltrappor och titta på folk och fä. Sedan är de nog trötta och vi med.

Har också börjat klicka in honom så smått.  Han förstår att det kommer något gott efter klicket och vänder sig efter klicket.  Fortsätter så i några dagar till.

Slut för idag.

22 april 2010, Hårt arbete

Inte är det lätt att vara hemma med valp. Sladdar skall undersökas, strumpor skall kollas etc etc.  Och är det ingen som vill leka med honom går han ut i hallen och hämtar någon sko.

Igår var vi på klubben och träffade Olle. De fick leka en bra stund och de har blivit riktigt snabba när de springer. Sedan var det spårmöte inför tävlingarna 10 och 17 maj. Valparna sov gott under största delen av mötet. Han har också fått sova själv nedanför min säng och det gick bra. Troligt var han så trött efter allt nytt igår.

Idag när vi slog upp ögonen kl 06.00 så var det vitt ute. Kul tyckte Zeke och rusade runt i snön och försökte fånga snöflingor.

Nedan bilder på Zeke när han hjälper mig att jordbruka och ta hand om snön, sedan måste man vila lite.



Första veckan

Vi hämtade Zeke i Skogås, Stockholm den 16 april. Han kommer från Forsfararens kennel och han är född den 12 februari 2010. Idag bor han alltså hos oss och vilka är då vi? Det är jag, Mia som är matte och Jessica som är lillmatte. Husse heter Bengt och lillhusse heter Micke. Sen har Jessica 2 råttor också som heter Foxy och Roixy. Vi bor i Surahammar som ligger drygt 2 mil utanför Västerås.

Vi har haft en pudel, Ludde, som vi fick lov att ta bort pga sjukdom i december 2009.  Han blev inte 3 år. Det jag lärde mig av honom hoppas jag kunna tillämpa på Zeke så det kanske går lite lättare med allt det jag tänkt vi skall göra.

Zeke har varit hos oss nu i 4 dagar och det märks att han är ganska självständig redan. Kollar och bedömer läget innan han gör något så bra man nu kan göra det när man är 10 veckor. Många kullerbyttor blir det. Han tycker väldigt bra om skor, speciellt lite tyngre som man kan döda riktigt ordentligt (om han inte står på huvudet i försöket att göra det).

Han har också träffat "farbror" Miki (han är en shiba, 11 år och mina föräldrars hund). Miki har klargjort för Zeke att han är värd noll i hans ögon just nu.  Zeke kommer att var daghund hos "mormor och morfar" så nu är det bara att sammanföra dem som mycket som möjligt tills det flyter.  Miki tyckte samma om Ludde när han kom och det gick bra sedan.

Vi har också hunnit med att träffa brorsan Olle som också bor här i Sura. Efter lite avcheckning av varandra så lekte de för fullt. Roligt att ha en jämngammal kompis för det är inte ofta det händer. Har också hunnit med en sväng ner på samhället och tittat på allt. Inte kommer man många meter på 25 minuter. Har också varit in på vår djuraffär här i Sura.  Det är ett bra ställe tycker Zeke. Där får man godis och träffar trevliga människor och andra djur.

Njut av lekbilderna på Zeke och Olle här nedan.




Zeke överst och Olle underst.




Välkommen till min nya blogg!