26 februari, 2012 Lite bilder

Här nedan några bilder.  Den första är spökhundarna. Synd att jag inte fick med några tänder. Det är från promenaden i höstas. 



Här ser ni när Zeke fick bekanta sig med ett halvvuxet lamm när vi var och fika på en gård i närheten av Västervik i somras. Bra gräsklippare men Zeke tyckte nog att det var ett konstigt kreatur. Till slut lade sig både lammet och Zeke vid mina fötter.



Och här kommer en bild från en av Anettes och mina prommisar där jag faktiskt fick med alla tre.


14 februari, 2012 Har jag missat något? Sniff.......Födelsedag!

Ett stort grattis till mig och mina syrror och brorsan i efterskott. Ett stort fång rosor till mamma Yatzzy också aå här på Alla Hjärtans dag.


29 januari, 2012 Rallylydnad

I går var vi på vår andra dag av Rallylydnadskursen för Veronica Räntefors.  Mycket bra. Har lärt mig massor som jag kommer att ha nytta av både som ekipage och instruktör.

Zeke var alldeles slut på em när vi skulle försöka gå en hel bana. Bitvis gick bra men det som jag kände mig mest nöjd med är att Sitt, gå runt och Ligg, gå runt fungerar jättebra trots att det är en massa störning.  Sitt, stå börjar också fungera.  Just nu är Zeke jättelätt att träna, han snappar det mesta med väldigt lite upprepning.

Nästa punkt på vårt träningschema är att börja träna utan koppel, utan störning utomhus. Jag har väl inte varit så motiverad förut men nu har jag anmält mig till tävling i Fagersta till den 11 mars.  Det är i ett ridhus så det får bli mycket "fot" träning. Målet med den tävlingen är att få Zeke att gå hela banan utan att lukta på backen.  Resten är bara bonus.

Har också gjort premiär på forsättningsklassen i Rally. Hahaa....  Vi + Anette o Olle m flera var träningsekipage på Fagersta BK idag när det utbildades skrivare.  Jag fick gå som första hund, utomhus (ljuvligt väder med sol), i snön. Går fram, kopplar loss Zeke, får med honom till startskylten. Domaren frågar: Är ni klara?, Ja svara jag. "Zeke, fot" säger jag och börjar gå mot första skylten som är en snurr vid sidan, kommer fram och ger tecken och jaha.., var är hunden????? Då har han smygit iväg och står och luktar på en totalt oemotståndlig kissfläck. Visar min köttbulle (hade godis fast det får man ju inte ha) och han struntar totalt i den. Det slutade med att jag fick koppla honom och vi genomförde banan och skrivarna fick massor att träna på att skriva.  Men det var kul och nyttigt därav träningspunkten ovan.

Det börjar också lätta lite på hemmafronten. Jessi mår lite bättre.  Vi har fortfarande otroligt mycket bråk och tjafs när hon skall iväg på nåt men som sagt, det går åt rätt håll.  Ibland måste man äta tabletter och terapin är verkar fungera.

Jag har också anmält oss till Agility, denna gång här hemma på klubben. Det skall starta en kurs i april. Ser fram emot den.  Det blir lite långt att åka till Norberg nu i februari, där jag hade tänkt gå först.  Och orken/ motivationen finns inte riktigt ännu. Men nu har jag börjat gå på Gym igen. Har hittat ett som ligger 2 minuter från jobbet, passar precis och jag kan gå på lunchen. Det behövs för det värker på här och där.  Sitta på kontor är "slitigt" för vissa delar av kroppen. Och med träning så brukar humöret gå upp.

I nästa månad skall Zeke höftledsröntgas har jag bestämt. Tänkte göra det innan vi börjar med Agilityn. Han har nog anlag att bli en duktig agilityhund med tanke på hur mycket han tycker om att hoppa. Och då är det lika bra att kolla höfterna först.

Nästa helg är det träningstävling i Norberg igen och som det ser ut nu blir det nog väldigt kallt.  Men, vi är väl vikingar eller........