25 oktober, 2010 Mörkt på morgonen, måste man gå upp då?





Undrar om det finns någon spray med självlysande, reflekterande färg som går bort efter 1 timme?  Skulle behöva det på Zeke för han försvinner totalt in i mörkret på kvällarna när vi är ute och går.

Nu är det så att jag köpte ju ett halsband av Sussie som består av reflexband och det var tur. Ser i alla fall var halsen är och då är ju resten av Zeke där någonstans också.

Anette, Olle och Lillen och vi träffades på lördagen och gick en promenad och lade spår.  Anette skulle lägga till Zeke men hamna mitt på en plats där någon kammat sin hund så det blev inget bra.  Lillen fick ta det och jag och Zeke fick ta det som hon lagt till Lillen.  Dvs inga snitslar alls.  Okej, tänkte jag, blir vi vilse så får Lillen och Olle leta rätt på oss.  Men.....  Zeke var så duktig, han missade första pinnen men den såg jag, sedan gick han så fint och plockade pinne efter pinne tills slutet.  Jag trodde han hade tappat spåret en gång och var på väg att kalla in honom, men då visade dig sig att vi var framme vid slutet.  LITA PÅ HUNDEN!  Måste träna mera så jag kan läsa honom bättre.

Hur går det med bakdelskontrollen?  Jo, nu går han upp på pallen och jag står framför.  Jag flyttar på mig och han flyttar sina bakben runt pallen.  Och Majsan, vi går också åt samma håll.  Skall se vad som händer om jag byter håll innan det har blivit "befäst" att gå åt ett och samma håll när jag är i det här steget.  Nästa steg är att han skall flytta sig själv utan att jag har gjort det först och då skall det ju vara åt "fothållet".


17 oktober, 2010 Ljuvliga höstdagar

Inga bilder den här gången. Kameran och jag är inte överens.

Vi har varit på kennelträff söndag 10 oktober och träffat halvsyskon och helsyskon och mamma och moster och en massa fler.  Det var jättekul och systrarna var så söta och feminina.  Zeke åkte på däng ganska rejält. Han är undergiven men ganska morsk ändå.  Han tog inte alltför illa vid sig.  Soppan som Sussie fixat var jättegod tillsammans med brödet och kaffet och kakan och trevligt sällskap. Det blir så mycket folk och så mycket prat att både jag och Zeke hann nog inte riktigt med alla. 

I veckan som gått har jag haft valpkurs 2 ggr.  Det är en väldigt trevlig grupp och valparna är så härliga.  Inga problem, bara lek och stoj.  Vi har lagt fokus på inkallning och på att bli bra ledare för vår hund. I lördags var vi på Skantzen i Hallstahammar och tränade.  Både hundar och förare är så duktiga.  Zeke kan tyvärr inte följa med för han blir så stressad av att jag går ifrån honom om så bara ett par meter.  Det är inte roligt varken för honom eller för mig.  Vi gick en promenad på eftermiddagen istället och tittade på när de hade hopptävling vid stallet.  Han är inte ett dugg orolig runt hästarna.  Och nya människor är trevligt men han är inte överdrivet intresserad.

På söndagen gick vi upp till klubben och tittade på DM.  Solen sken och det var några plusgrader.  Perfekt att rejsa runt på golfbanan för golfarna hade inte dykt upp ännu.  Vi tränade inkallning och en massa bus.  På eftermiddagen lade jag ett spår som var ganska knöligt.  Zeke löste det väldigt bra och han såg så rolig ut när han tappat spåret.  Då tog han ett jäääätte pantersprång tillbaka till spårursprunget och började leta efter vart spåret tagit vägen.  De gjorde han alla tre gångerna han tappade spåret.

Nu ser vi framemot den här veckan där inget är inbokat.  Mitt mål är att få Zeke att förstå att han skall nu, efter han fått upp framtassarna på den lilla pallen, också kunna flytta baktassarna runt, "bakdelskontroll".  Vi får se på fredag.

Trevlig vecka alla!


7 oktober, 2010 Idag regnar det

I morse hade inte Zeke någon lust att gå ut i regnet.  Fick nästan dra han runt vår lilla skogsplätt. Tur att det kom en stor Flat och en dam med paraply som han bara måste skälla ut och tala om att det här minsann är vår stig.

Vi har varit iväg och slipat tanden efter vår promenad så just nu har jag en lite vimsig kille som har fullt sjå att hålla koll på alla benen. Så var det förra gången också och det släppte helt vid lunchtid. Vi skall dit en gång till och då blir det i februari.  Kanske skall passa på att höftledsröntga honom då också.  "Blir billigare" , sa veterinären. Hmmmm!!!

Tina, som veterinären heter, tittade Zeke i halsen också efter "halsflussen" och det såg fint ut.  Han harklar sig fortfarande ibland, så just nu får han sina promenader i sele.  Skall försöka hitta något annat halsband. Sussie kanske har nåt.......

Träningen går så där, Zeke har växt till sig och fattar snabbare. Jag har haft kurs och varit medhjälpare på kurs och nu har jag en valpkurs igen.  Blir inte så mycket tid kvar.  Tur att Anette och jag hjälps åt och vi kompar varann så bra (tycker jag i alla fall). Nu är det sista i alla fall  och sedan skall jag och Zeke gå på Rallykurs i november. Ser fram emot det.

Hemma har vi kört mycket "dutt i handen" och klicker. Utomhus har jag provat att styra honom med bara händerna. Fungerar jättebra. I Rallylydnad får jag arbeta med tecken och det fungerade jättebra med Ludde så jag tänkte att jag skulle prova det med Zeke också. Nu är reglerna ändrade också så jag kan fortsätta upp i klasserna på samma sätt.  Ni ser, jag tänker framåt..........

Vi har ju också provat på de här med sakletning lite grann.  Bara för att det är kul.  I söndags så var det min mamma och jag som gick promenad och jag hade med mig en strumpa istället för bollen.  Zeke har gjort sakletning 3 gånger i sitt liv hittills och det här skulle bli 4:de gången.  Jag sprang ut med strumpan och han kollade in mig. Jag skickade ut honom och han hittade strumpan, duttade på den, tittade på mig och fortsatte leta.....efter bollen.  Han kom tillbaka till mig och jag skickade honom igen.  Samma sak. Då gick jag ut, vi hittade strumpan och lekte hela vägen in.  Men det var precis som om han inte riktigt tyckte vi hittat rätt sak och mycket riktigt, han stack iväg en vända till för att leta efter bollen.

Där fick jag lära mig att jag måste variera föremål och träning hela tiden, redan från början.  Han är lite smart, om jag nu får säga  så om min egen hund.

Nu ser vi framemot att träffa alla syskon på söndag på kennelträffen.  Skall bli jättekul och se om de är lika i sättet också.