27 feb 2011, Träningstävling i Norberg



Här är Zeke när han är nyklippt. Han ser väldigt smal ut men är alldeles precis lagom. Tyvärr ville han inte ta upp svansen.

Vi var och tävlade idag och det gick så där. Vi fick gå in först och det känns aldrig bra. Banan var jätterolig med många svängar och snurrar. Dock var skylten Sitt-Ligg-Gå runt med och det är något som vi fortfarande tränar på. Där fick vi 10 minus poäng och sedan Sitt-Stå, där fick vi också 10 minuspoäng. Vi fick också göra ett omtag. Blir också minuspoäng.  Kvar blev 69 så ett poäng från godkänd. Jag är nöjd och bitvis gick han riktigt bra.

Mari med Azlan och Gonzo, Sussi med Brage och Tyr var också med. Azlan fick samma poäng som Zeke och Gonzo var i en annan värld. Brage gick bra men Tyr var också i annan värld idag.  Doftvärlden......

På seneftermiddagen träffade vi Olle, Lillen och Anette för en promenad.  Första sedan Olle opererades.  Pojkarna bus blev så glada och rejsade runt som idioter.  Hur mycket spring kan det finnas i ett par pudelben? Nu på kvällen tog vi kvällspromenaden till stallet och kollade om det var några hundar där och tränade.  Det var 3 ekipage förutom jag och Zeke.  Zeke var mest intresserad av hästbajs idag så vi tränade inte.  Hade jag inte tänkt heller men det är trevligt med ett mål för promenaden.

Nu tänker jag göra kväller och Zeke ligger här på köksgolvet och sover redan.




21 februari 2011, Stolt

Kameran har frusit inne nu. Hemma kommer jag inte ihåg att ta kort och ute är det alldeles för kallt. Zeke hinner knappt med att stanna och kissa. Promenaderna går med en väldig fart vilket han tycker är alldeles för tråkigt. Men vi hoppas på att lite mildare luft kommer in nu till helgen då det är dax för en träningstävling i Rally igen. Tyvärr sista för den här gången.

Att jag är stolt över min hund och hans uppträdande kan inte nog betonas. Jag var till veterinären för vaccinering och där fanns också en katt och 2 små papillon. Zeke ville busa men tiken hon satt och morra hela tiden. Jag tog in Zeke så han satt mellan mina ben "ryggsäcken" och lade händerna på bröstet på honom. Det tog inte lång tid innan han slappnade av och satt stilla.  Sen vände han på steken, tittade på mig och lade sig sedan ner.

Han fick också gå runt i det lilla väntrummet och hälsa på de människor som var där (innan papillon kom in).  Han luktade av dem, viftade på svansen och lät dem klappa honom och sen gick han vidare.

Han är så cool (för det mesta) när det väl krävs med tanke på hans ålder.  Mycket bra gener där.

Blir rapport efter tävlingen igen.

1 år och "tonåring"



Grattis till hela Tarzan-kullen, Messi, Ziva, Olle och naturligtvis Zeke.  Han fick en så fin present av Anette, en leksak med pip, som han springer runt med.  Tror det skall bli en träningsleksak.  Går bra att "kampa" med den.
Av mig fick han kokt nötkött som han smackade i sig med stort välbehag.

Vad har hänt under veckan som gått?  Inte mycket.  Vi har tränat på efter Kontaktkontraktet och det fungerar faktiskt bra, dvs när jag inte är för trött på våra kvällspromenader.  Nu har ju kylan slagit till igen och det blir inte så många träningspauser.

Igår kväll körde vi sitt vid sidan och fot, de första stegen.  Först kunde jag inte förstå varför han satte sig så långt ifrån mig när han går relativt bra vid sidan.  Sedan "DUMKNOPF"!!!  Jag tittade eller snarare stirrade på den stackars Zeke så han kände ju att han vill inte vara nära mig och behöver inte det heller för kontakten.  Jag böjde mig ju nästan över honom.  Så jag rätade upp mig och kikade på honom i ögonvrån (vilken är ganska svårt med en stor tjock vinterjacka) och genast blev det bättre.  Samma sak som jag tjatar på mina kursare när vi har kurs.

Där ser man vilken nytta man har av varandra när man är fler som tränar ihop.

Vi var också på årsmöte på klubben igår och Zeke skötte sig. Jag fick en silvernål som talade om att jag varit aktiv i klubben i 10 år.  Inte klokt vad tiden går.  Efteråt tog jag och Mari J en promenad så fick Skrållan (portis) och Zeke springa av sig.  Det var kul tyckte Zeke.  Tjejer.  Jipiee!  (Nästan lika bra som Olle.)

Fick också reda på att det skall kanske bli en appell kurs på klubben.  Den vill jag och Zeke gå.

Nästa helg är det tävling på söndag i Ridhuset i Hallstahammar och jag skall stå och skriva för domaren.

Ha det!


5-6 februari, 2011 Kurs för mig och Rallylydnad

Lördagen spenderades på klubben med kurs i Kontaktkontraktet med Carina Persson.  Som vanligt var det många Aha-upplevelser och Carina var väldigt pedagogisk i sitt upplägg.  Hela tiden kom bl a frågan:  Vad vill du belöna för beteende? Ett tag funderade jag på om jag skall skaffa ett marsvin istället.  Så mycket tokigt jag har gjort och gör och kommer säkert att göra i framtiden också.  Tur att Zeke är en så klok hund.

På söndagen var det dax för träningstävling i Norberg i Rally igen.  Jag hade inga förväntningar denna gång efter förra tävlingen.  Zeke lekte lågt flygande flygplan varje gång vi gick en sväng ute så jag tänkte "Det här blir som det blir". Han var som en känguru.

Men vad händer:  Kommer in på plan och han är med mig. Jag känner kontakten (kanske räcker att JAG går kurs och lär mig?) och det flyter så bra.  Han följer med mig så bra att det nästan känns som att jag skall börja gråta när vi går i mål.  Han fick alla kvarvaranade köttbullsbitar i belöning + en massa lek.

Faktum är att det gick bra för alla Suraekipage.  Vet inte om det berodde på det ljuvliga vädret också.  Alla var på bra humör.

Några bilder som jag knyckt från Mari som också var med och tävlade.