9 april, 2013 Sjuk och Rallylydnadsinstruktörskurs

Så har jag varit på andra helgen i instruktörskursen.  Mycket matnyttigt när det gäller kurser allmänt och genomgång av alla skyltar i Rallylydnad har vi hunnit med.  Nybörjare och Fortsättning gjorde vi förra gången i mars och denna gång Avancerad och Mästare.  Jag måste lära mig alla skyltar för jag skall kunna hålla kurs i samtliga fyra grenar.  Det är inte lätt när man kommer upp i Avancerad och Mästare.  Vänster och höger handling, framför och bakom och snurra och snurra inte och vänd på stället och hund kommer på höger eller vänster sida och........ Hjälp vad det snurrade i skallen.  Det är precis som de säger, att steget mellan Fortsättningsklassen och Avancerad är stort.  Om Zeke och jag kommer upp så långt någon gång, då är både han och jag pensionärer.
 
Nu skall alla prov lämnas in, banor skall byggas, kursplanering skall göras och mina "stackars" utsedda offer till projektekipage skall drillas.  Nästa steg är att det helst skall filmas när projektekipagen går, kan jag nog klara av men att få in filmerna i datorn, det är en annan femma.  Får haffa någon av ungdomarna som får filma och hjälpa mig där.
 
Hur går det i Zekes och min träning?  Just nu har det varit stiltje pga att jag åkte på influensan. Har nog aldrig varit så trött så länge.  Jag har i princip sovit en hel vecka, jobbat och sovit direkt när jag kom hem en vecka.  Påskdagen piggnade jag till igen.  2 hela veckor i en förlamande trötthet. Inte roligt, tur man har föräldrar som är hemma och kan ta hunden då.  Visst det hade gått ändå men det är skönt att bara kunna vara sjuk.  På påskdagen började Benke och Micke att hosta och sedan blev de sängliggande.  Efter ytterligare en vecka var det Jessicas tur.
 
Roligare är att jag har anmält oss till tävling i Eskilstuna 1 maj i alla fall så det är bara att hoppas vi kommer med. Träningen har börjat komma igång igen och nu har vi ju också nosat på både Avancerade och Mästarmoment (i utbildningen).  Med en köttbulle fungerar allt.
 
Nu blir det nog inget skrivet förrän efter tävlingen.  Vi har fullt upp med kurser och träning och projektekipage framöver.