26 februari, 2013 Tuffsöt

I sommar när Zeke blir väldigt kortklippt kan han ha detta på sig, en lite svalare sommarkväll.
 

24 februari, 2013 Träningstävling i Kungsör

Tog med mig mamma och hund och åkte iväg till Kungsör. Det är ju inomhus så mamma behövde inte frysa + att jag fick en koll hur Zeke reagerade på att hon var med.  Sist i Eskilstuna så gick det inte så bra......
 
Vi kom dit och prickade av oss både i nybörjarklass och fortsättningsklass. Jag testade en ny grej för mig vid banvandringen.  Baklängeskedjning.  Börjad att gå banan bakifrån, dvs de sista skyltarna och sedan byggde på framåt.  Kändes jättebra fast jag gick ett par gånger för mycket kändes som. Hade full koll på skyltarna ju längre vi kom på banan när det var vår tur. Domarn hade byggt en lång raksträcka med "3 steg sitt" rätt mot publiken. Det var svårt för hundarna även Zeke som är ganska lättstörd.  När vi var vid slutet så fastnade han på några luktfläktar så då hade "fot" flugit ur huvudet på honom.  Fick reda på efteråt att det hade varit löptikar i hallen dagen före. Fick ändå ihop 68 poäng men det var nära att jag blivit struken för jag tog 2 ganska rejäla ryck i kopplet och det får man ju inte göra något alls egentligen.
 
Lustigt för dagen innan när vi var ut och gick så tänkte jag att jag inte tränat fot ute och förbi alla kissfläckar som nu syns i snön.  Men det skall veckans kvällspromenader ägnas åt. Får se om det ger resultat till nästa helg då vi skall tävla i Fagersta (Norberg).
 
För att återgå till tävlingen i Kungsör så var det dax för Fortsättningsklassen och jag hade väl inga större förväntningar på den.  Men naturligtvis, när jag blir lugnare så fungerar Zeke bättre, så känslan var bra.  Han blev dock störd väldigt av att se publiken och han släppte några gånger men jag fick tillbaka honom.  När vi kom fram till tikfläckarna blev han totalt väck.  Då tog jag tag i halsbandet och satte ner honom och började om med fot. Blev mycket bättre och sista biten gick väldigt bra. Vi blev naturligtvis diskade men totalt är jag nöjd ändå.
 
Har fått kvitto på att det vi tränat har gett resultat men att fotgåendet måste övas mer så han orkar hålla fokus hela tiden (och jag med). Men det jag blev mest överraskad av var att jag brydde mig inte om publiken utan det som fick mig att bli nervös var när jag kände att Zeke inte var med mig. Det gick väldigt upp och ner i Nybörjarklassen och det syntes också på vår prestation sa domaren.  När vi var fokuserade bägge två gick det jättebra men när jag kände/tyckte att jag inte hade Zeke med mig så blev det sämre med lukt, halkade efter i fotgåendet. Tål att tänkas på.......
 
 

Atjoo, atjoo, prosit 2013-02-12

 
Idag fyller alla Tarzanvalpar år.  Grattis till allihop.  Kan inte förstå att 3 år redan gått. År med hårt arbete, viss förtvivlan ibland och många skratt. Älskar min Zekebus precis som han är. Det blir ju bara bättre och bättre med åren så jag ser fram emot tiden som kommer.
 
Vi tränar på och annars händer det väl inte så mycket. Zeke har varit förkyld i några dagar då han nyst väldigt mycket och varit lite låg.  Men nu har han återhämtat sig och är som vanligt igen. 
 
Skall också gå Rallylydnadsinstruktörsutbildning här i vår så jag blir en "riktig" SBK rallyinstruktör. Det är mycket som skall göras under den kursen så jag lär få fullt upp.
 
Sedan blir det några tävlingar hoppas jag och förstås en träningsträff med alla Zekes syskon. Måste hitta någon helg som kan passa alla bara. Återkommer med det längre fram. Vi vill ju ha precis lagom varmt och fint väder då, eller hur.