19 oktober, 2013 Tävla igen Eskilstuna Brukshundklubb

 
Sitter i bilen på morgonen, lite halt så jag måste köra försiktigt, funderar på Varför gör jag det här?
Zeke är i buren där bak och sitter och tittar ut och har ingen aning om vart vi är på väg.  Bryr han sig?  Nej bara han får vara med matte och nära matte så är det bra.
Kommer fram vid halvelva tiden och anmäler oss. Vi är i andra startgruppen.  Tar ut Zeke som är totalt okontaktbar i början pga alla dofter och nya intryck.  Träffar Britt-Marie och Flisan som också är där.  Visst det är lite kallt men solen tittar fram och det ser ut att bli en fin dag.  Ser på Zeke att det finns löptikar på området så jag undviker att gå åt det hållet på promenaden.  Efter ungefär en timme har han luktat av allt och börjar blir lite mer kontaktbar.
Banan är roligt med inte så många "stopp" skyltar utan mycket rörelse med slalom och 270 svängar, 360 rundningar etc.  Vi tittar på Britt-Marie och Flisan och det ser kanon ut. 95 poäng.
Efter paus för domaren så är det dax för oss som nr 2 i andra gruppen.  Zeke är med och det känns fint. Men när vi har nästan gjort färdigt spiralen så drar han ut i kopplet efter att fått in något gott i nosen.  Jag drar med honom och han kommer tillbaka till mig i fot position och fortsätter.  Samma sak händer 2 ggr till.  Vad det var?  Fick reda på efteråt att den söta lilla perro tiken som Zeke tyckte var intressant var i löp.  Troligt var det det han fick in i nosen.  Dock är jag väldigt stolt över vårt arbete, att han kom tillbaka till mig och fortsatte.  Tänkte på att det är nog genen från pappa Tarzan som är så cool när det gäller löptikar.
 
Så mamma Yatzzy och Sussie, Zeke och jag klarade oss precis så nu får ni se upp i Fortsättningsklassen.  Here we come!!!
 

Lördag 12 oktober, 2013 Tävlat

 

Idag var det dax att åka till Eskilstuna Hunddressyrklubb.  Både Britt-Marie m Flisan och Lisa med Bärra skulle tävla för första gången.  Jag hade reservplats nr 2 så det fanns en liten chans att komma med på första tävlingen.  Vi alla anmälde oss och sedan var det dax för samling.  Jaha, 2 st kom inte så jag och Zeke kom också med.  Vi fick startnr 7.  Oooops, en del av mig blev jätteglad och den andra delen tänkte att vi har misslyckats 2 ggr på den här klubben tidigare.
 
Gick banan och den var roligt för det var inte så mycket stopp, dock var det långsamt tempo på en gång. En liten svårighet.  2 st slalom efter varandra + en spiral,  det är jobbigt för hunden att hålla fokus så länge, här blir det till att jobba.
 
Vi värmde upp lite och jag märkte att Zeke börja pipa och lukta och fick reda på (vilket jag redan visste) att det fanns en löptik på området. Men jag vet att Zeke kan fungera ändå.  Och så blev det vår tur och vi stod och väntade. Då fick han syn på en liten lagottotik.  Helt fastfrusen vid henne, noll kontakt.  O nej kände jag inte nu igen men så spottade jag upp mig och tänkte att vi kan ändå och jag vet att jag kan driva på honom.
 
Vi började om med lite lek och belöningar och gick rätt in på banan och satt ner vid start.  Och sedan bar det av.  Gick ganska bra men väldigt mycket nosande och en del sträckt koppel.  Tyvärr stannade jag ett par gånger där man inte skall stanna för att vänta in Zeke (ganska mycket poängavdrag) men sista skylten med Sitt och Stå fick vi till väldigt bra. Jag var så lycklig att vi kom igenom banan så poängen struntade jag i.  Vi blev inte diskade var min första tanke.
 
Sedan vid prisutdelningen så visade det sig att Britt-Marie och Flisan fick hela 91 poäng kvar i sin första tävling. Inte dåligt. För Lisa och Bärra gick det inte så bra.  Bärra vill gärna sätta sig ner så fort Lisa stannar lite och då blir övningen fel utförd - 10 poäng.  Det blev ganska många sådana.
 
Och jag och Zeke fick 76 poäng kvar,  Jippiiiiiii! Många pussar fick han och en bit hamburgare sedan.
 
Sedan var det dax för den andra tävlingen men då var jag och Zeke på reservplats 14 så då visste jag att jag inte skulle komma med.  Jag och Zeke satt och njöt av solen och Zeke hade tur att träffa på en väldigt söt liten pudeltik.
 
För Britt-Marie och Flisan gick den andra tävlingen inte så bra, både förare och hund var trötta.  Men för Lisa och Bärra gick det bättre denna gång.  71 poäng kvar.
 
Inte ett dåligt resultat för en tävlingsdag.  3 ekipage tävlade och vi klarade oss godkända allihop i en tävling var.
 
Jag var jättenöjd, trevligt sällskap, kanonfin dag, god hamburgare och de har jättegott fikabröd.  Det enda vi saknade var Anette och Olle men jag hoppas de kommer med en annan gång.