30 april, 2012 Valborgmässoafton

Nu har jag och Zeke varit på lek kurs (21/4).  Den viktiga leken hette den.  Jättebra kurs och det är en konst att lära oss människor att leka så att hunden förstår, missförstå mig rätt......  Det viktigaste som jag tyckte jag fick ut av kursen var att när jag och Zeke leker så leker vi, han skall vara på och jag skall vara aktiv (svettigt värre) och på så sätt blir han koncentrerad på mig. Inga nej utan han skall vilja ha saken så mycket att det är fullt ös när jag ev kastar den och han skall komma tillbaka till mig. Sedan skall vi leka längre än vad vi gör idag.  Instruktören vi hade var väldig kunnig och det kom upp väldigt mycket olika saker.

Sedan startade agilitykursen upp på måndagen.  Zeke var måttligt road.  Tror inte han vet riktigt vad jag vill att han skall göra + att det blev ganska lång väntan då ena instruktören var sjuk.  Vi skall nog upp och träna lite imorgon, både Rally och Agility.  Kanske kan lura mig med Jessica så jag får lite hjälp.

Sedan på tisdagen träffade vi Anette och Olle och Lillen för lek.  Jag skulle markera upp mitt spår inför tävlingen den 7 maj.  Olle och Zeke sprang som galningar i skogen och Jessi var med och tog lite kort.   Kolla nedan på snurrhårbollarna.....

Sedan när Zeke var lite trött efter den "promenaden" var det dags för Rallykursen och han fick vara visningshund.  Gick väl så där.  Han var nog lite för trött.  Jesscia tog med honom hem men det gick inte så bra för han satt och "grät" vid ytterdörren när de kom hem. Tror inte vi gör om den varianten.

Onsdagen var det dags för träning i Rally.  Zeke och jag tog cykeln upp och han får precis rum i korgen fram. Han säger till själv när han vill upp. Då trycker han nosen mot mitt ben och tittar på mig.  Vi blev 2 st som tränade så det blev en massa prat också.

Nu är det vila för denna vecka är det inget och Rallyträningen skall vi ha tills tävlingen den 13 maj (om vi kommer med).  Så sedan blir det lite lugnare.







17 april, 2012, Börjat kurs

Påsken i Jönköping blev ju kall och kladdig. På lördagsmorgonen hade vi 4 cm snö som låg kvär ända till lunchtid. Men på söndagen, då vi skulle åka hem, blev det jättefint väder.  Zeke och jag passade på att träna en del på förmiddagen. Det gick faktiskt väldigt bra.  Han är fortfarande lite ofokuserad på mig, det fanns ju fåglar som måste kollas in, bilar som lät och människor som gick förbi.

Allt blött som trillat ner under påsken resulterade i att husvagnen behöver en storrengöring. På plussidan är dock att vi kan ha den hemma nu då vi grävde ut för bilparkeringen. Men då tycker man också att det är ingen brådska med städningen eftersom den ändå står där. Förut stod den på gatan och då hade man lite mer bråttom att få iväg den till uppställningsplatsen.  Blir ett projekt till helgen.

I måndags började agilitykursen. Hundarna var med och efter inskrivning och lite info gick vi en promenad med alla hundarna.  Det sniffades och kollades in men efter vi vänt och var på väg tillbaks till stugan så hade det lugnat ner sig.  Vi är sex stycken varav en tik bara.  De flesta hundarna var kring 2 år.  Nästa gång skall vi börja ute med hinder.  Kommer att vara 2 personer per hund så det blir en medhjälpare och 3 hundar ute samtidigt. Nu under inlärning skall ju hunden komma på själv mer vad den skall göra. Zeke och jag skall träna nedfarter och kontaktfält har jag bestämt.  Tror han kommer att bli snabb nämligen.

I tisdags var första gången ute på Rallyn.  Det var kallt. Strax innan hade det haglat.  Men vi körde på och det gick bra för att vara första gången.  Zeke fick dock vara hemma med Jessi då det vara alldeles för kallt att få vänta emellan momenten.

Det är bra att hålla kurser för då måste jag putsa upp själva inlärningen av olika saker.  Hur gjorde jag första gången hunden skulle vara framför mig?  Hur lärde jag in bakdelskontroll? Hur gjorde jag allra första gången hunden skulle upp på pallen med frambenen? Man glömmer fort den första fasen.

Jag cyklade upp till klubben men åkte bil hem med Inger och Svenne.  Ville inte cykla när det var mörkt för vi höll på lite längre än jag räknade med.  Tänkte på vargen som hade sprungit vid golfbanan (som jag cyklade bredvid). Den hade nog tyckt det var gott med gammal välhängd tant till kvällsmat. Hahaha........

Imorgon är det Rallyträning.  Förra gången var vi 2 st, får se hur många vi blir ikväll.  Måste också ha hem cykeln så jag får se till att det blir lite tidigare än igår.


1 april, 2012 Inget särskilt händer

Om vi blivit lurade idag. Har ingen aning. Har inte läst någon tidning och inte lyssnat på några nyheter. Får väl se imorgon vilka aprilskämt som det skrivits om och pratats om.

Annars rullar det på med lite träning och promenader.  Tog promenad över golfbanan upp till hundklubben i veckan för det var träningstävling och samtidigt var det kurs i  Allmänlydnad.  Tror det var 10 olika raser på 10 deltagare i kursen. Roligt att se. Både stora och små, vanliga och några lite mindre vanliga.

Idag har vi varit på Jogga Dogga promenad runt åbanken och Bruksparken. Zeke blir så uppe i varv av alla hundar och framför allt Olle, så han drar som en tokig. Han vill ju springa och leka. Jag hade satt på honom sele så det var lite bättre. Går dock lite framåt och bitvis hade vi fin kontakt och han gör, efter några upprepningar, det jag ber om.  Ex vis gå på stocken eller sitta kvar etc. Blir bättre med erfarenhet och ålder.

Efter påsk drar allt igång med hunderiet så då blir det agilitykurs på måndag, tisdag har jag Rallykurs så då får Zeke vara visningshund och på onsdag är det träning att gå bana i Rally. Det är allmän träning då så förhoppningsvis blir det en hel del folk och andra hundar i rörelse så vi får mycket störning.

Har också anmält mig till en endagskurs i att leka och belöna hunden. Då får naturligtvis Zeke vara med. Hoppas jag kan få någon aha-upplevelse. Blir lite lat efter ett tag och då är det väldigt lätt att bara använda godis. På kursen skall vi leka bara.

Nu kommer påsken och då skall vi som sagt åka till Jönköping.  Får lite nya promenadstråk i alla fall.  Vädret skulle ju kunna bli kallt så långkalsonger och mössa får följa med. Finns inte mycket som stoppar en hundägare från att gå ut.  :-)