18 augusti, 2013 Semestern är slut

 
Anette och jag träffades en kväll på semestern.  Jessica följde med och tog kort.  Så här ser Olle och Zeke ut när de väntar på nåt gott.  Då spelar det ingen roll om man ropar på Zeke eller Olle för bägge kommer ändå.
 
Semester har vi haft och tränat har vi gjort, litegrann.  Har varit så varmt så hjärnan har inte fungerat. Vi har bara njutit. Vi var hemma en vecka och sedan var vi i husvagnen en vecka och sedan hemma igen.  Då vi har en luftvärmepump hemma så var det skönt att kunna sätta den på kallt då det var så varmt. Zeke hade inte ens lust att gå några längre sträckor när det var som varmast.
 
Vi har tränat lite agility.  Han är snabb och tar vippen utan problem.  Säcken går så där.  Slalom jobbar vi också på.  Varför skall man gå varje pinne?  Vem har sagt det?  Zeke och jag har våra diskussioner ang det.
 
Jag har badat Zeke när det varit som varmast fast han är inte förtjust i att gå i vattnet.  Det hela slutade med att nu vill han inte gå närmare vattnet än 2 meter på de platser där jag doppat honom.  Fast jag tycker nog det är ganska bra att han inte gillar att bada.
 
Var på kurs första helgen på semester och lärde mig hur jag får både Zeke och mig mer koncentrerade att jobba.  Jag pratar för mycket........... hmmmmm.  Nu håller jag på att lära mig att vänta ut honom och vi närmare oss målet med en mer uppmärksam hund och en matte som arbetar på annat sätt.  Kan man lära gamla "mattar" att sitta/ändra sig???  Det kommer att visa sig framöver.  Kul har vi i alla fall i alla belöningsövningar.
 
Var och tävla igår. Hade trevligt sällskap av några från klubben + några andra som jag lärt känna via tävlingar. Dagen började med regn men som tur var blev det uppehåll.  Banan var bra gjord med flyt.  Zeke och jag värmde upp och det kändes bra.  Klev in och satte ner honom vid Start skylten.  Kändes bra.  Nästa skylt var en 270 grader vänster, gick bra och sedan var det dags för front skylt, höger runt.  Där fastnade han.  Långt, långt borta var det en matte som lekte med sin hund och den var han tvungen att spana in.  Ingen kontakt.  "Mia till Zeke, hallå......".  Slutade med att jag sa att jag skulle ta i honom och vi gjorde några skyltar till.  Det är själva fn.... att det gått troll i dessa front skyltar vid tävling.
 
Men det är till att träna, träna,  mer störning, så kommer det.  Har anmält till tävling i oktober och november.  Måste ha ett mål med träningen.  Har också anmält mig till en helgkurs i agility på Lyckliga hunden i Enköping nu i september någon gång.  Hoppas den blir av.  Behöver få lite träningsråd för att kunna gå framåt.  Kanske agility är bättre än Rallylydnad så Zeke kanske inte hinner titta på en massa annat.
 
När vi var ute och gick härom kvällen så träffade vi på Ängla (dvärgpudeltik på året) och en liten 3 månaders svart dvärgpudeltik, Märta.  Zeke blev jätteglad.  Då kan han acceptera att valpen hoppar på honom och klättrar.  Andra valpar av andra raser säger han ifrån till, ganska hårdhänt.  Vet han att det är pudel? Vem vet?
 
Några bilder: Zeke hemma,  Zeke och Olle busar, Zeke jagar mig runt fotbollsmålet (det är roligt tycker han).