Bokslut 2011



Det har varit väldigt lugnt på denna sida nu ett tag.  Det har varit lite jobbigt, minst sagt, på människosidan i vår familj. Och när inte barnen mår bra, oavsett hur gamla de är, så tär det på kraften. Vissa dagar är jättebra och andra är jättetunga.  Men vi skall komma ur det här också, det är ju ingen "dödlig" sjukdom.  Kanske jag återkommer om det.

Men för att återgå till hundåret.  Det har hänt mycket med Zeke. Märks att han håller på att bli vuxen och jag tror att han blir kanon när han är "färdigvuxen".  Jag bara älskar hans "duttande"  (ärvt efter pappa Tarzan).  Ibland kommer han bara för att kolla var jag är och så får jag en liten dutt av nosen på benet som för att säga "jaha, där är du".  Och ja, han duttade ju jättemycket på Sweetie när vi var upp till Gävle och gjorde MH.  Hon var ju alldeles blöt i nacken.

Vi har ju också gått del 1 av vår Rallykurs.  Det blev en hel del att tänka på. Det ställs ju också större krav på tävlingsekipagen ju duktigare domarna blir och ju mer samstämmiga de blir.  Bara det här med dubbelkommando som ju är tillåtet i Rallyn men inte hur som helst.  Nehej!  Det blev en liten nyhet för mig för så har inte jag tänkt förut.

Nu ser jag fram emot del 2 av kursen som går i slutet på januari.  Har också anmält oss till Agility kurs för det tror jag passar honom alldeles utmärkt.  Speciellt nu när han har börjat lyssna på inkallningen (i varje fall nästan jämt).  När vi är ute och går själva fungerar det kanon och han håller sig ca 10-20 meter ifrån mig.  Ser jag att han är intresserad av något spår så kan jag stoppa honom och belönar med massor av lek hos mig.  Vi får väl ser hur det kommer att gå på Agilitykursen.

Vi har nog kommit dit jag tänkt att vi skulle komma i år.  Kanske att vi skulle ha tävlat lite mer men det kändes i rätt att göra det när det inte fungerade med hans fokus på mig.  Vi har ju några till träningstävlingar i Norberg kvar så då får vi ser hur det går.

Definitvt till i år så blir det anmälan till fler tävlingar.

Vi började också springa lite i höstas. Det skall återupptas så fort det inte är halt längre och snö.  Tänkte att vi skulle anmäla oss till antingen Hundlöpet i Stockholm eller Hundmilen (fast det finns 5 km) i Storfors, Värmland. Kanske någon vill hänga på?  En annan rolig sak som jag vill prova är Doggy Challenge på Härjarö utanför Enköping.  De kör inte varje år pga funktionärsbrist men blir det i år så skall vi vara med.  Kolla på Mälardalens Agiltiy och under Gästboken så finns det ett inlägg med bifogad film.  Verkar jättekul och det tar en hel dag.

Nej, nu är det dax att gå till soffan och sätta sig och ropa på Zeke.  Finns det något mysigare än när ens hund lägger huvudet i ens knä och tar en lång suck. Kunna smeka hans mjuka öron och höra hur han liksom "knorrar" av välbehag.

Nu ser vi med tillförsikt fram mot det nya året.