15 december,2013 Vi har tävlat i Kungsör

Igår var jag och Zeke och tävlade i Kungsör i deras inomhusarena.  Fortsättningsklassen skulle starta vid 14.30 tiden men allt blev förskjutet.  Det var väldigt halt och geggigt på 252:an när vi åkte men när vi kom ut på E18 var det rent. Sedan var det ok hela vägen.  Vädret gjorde dock att många inte kom men det fanns många reserver som stod beredda istället.
 
Vi fick vänta ganska länge (15:30)  men till sist blev det dags för banvandring. Rolig bana och bara en skylt med Stå.  Vi har tränat på det och det fungerar till 75%. Zeke läser mitt kroppspråk väldigt väl så det räcker med att jag blir lite för övertydlig i mitt språk så provar han en massa annat istället för att göra det jag vill.
 
Klockan var nästa 18.00 när det blev vår tur.  Det var en lång väntan men trevlig då det finns många att prata med. Lite uppvärmnig och sedan var det dags.  Zeke var med ganska bra, sacka lite i dubbelslalomet som var den första skylten. Peppa han lite så kom han fram igen. Så kom vi tll Sitt, Stå, Gå runt. Jag visade tecknet för stå men böjer mig fram väldigt mycket.  Det hela resulterar i att han lägger sig istället tveksamt.  "Är det det här du vill, matte?". Jäklar, jag skall stå mycket rakare när jag ger tecknet.  (Det här är något vi jobbar på att han skall förstå orden för Stå, Plats, Sitt och inte mina tecken. Mina viftande händer :-) ) Där blev det 10 poängavdrag.  Sedan när vi är på väg mot åskadarläktaren så börjar några hundar att busa, skälla på varandra.  Zeke-polis blir genast intresserad och går från mig en bit.  Jag lockar på honom med en lite skarpare röst och ser att han står och väger om han skall kolla läget därborta eller komma till mig. Han kommer till mig, Jippii! Hade vi inte varit på tävlingsplanen hade han fått största belöningen. Resten av banan gick bra förutom att han var på leksaken i åttans frestelse.  Jag var så glad när vi kom i mål.  Hur det gick?  Vi fick faktiskt behålla 76 poäng så nu har vi en godkänd tävling i fortsättningsklassen.
 
Nu blir det inga fler Rallytävlingar förrän i vår.  Skall träna lydnad och kanske, kanske vi provar på tävlingen här i Sura i mitten på februari.