20 september 2010, Både kul och "okul"





Så här trevligt kan man ha med sitt kusinbarn, Jonathan.  Caroline och Jonathan var och hälsade på oss en dag och Zeke tyckte mycket om att umgås med Jonathan. Speciellt den där burken som lät.

Annars har det mesta rullat på och inte så mycket nytt under solen eller kanske jag ska säga regnet. Jag och Zeke är med på allmänlydnadskursen och  försöker visa hur det INTE skall gå till. Det är ganska lätt med en pudelvalp som går upp i 150 så fort jag skall visa nåt. Däremellan ligger han och klagar, för han blir uppbunden då jag hjälper kursdeltagarna med olika saker.  "Matte, du är fleeeera meter ifrån mig. Jag är ensaaaaaaam....."

Men just nu är det mycket synd om Zeke.  Han har hållit mig vaken nästan hela natten som gått och jag förstod att nåt måste vara fel. Efter besök hos veterinären så blev det konstaterat att han har fått halsfluss. Som om det inte räckte så har han blivit halt på vänster bakben, rejält.
Halsflussen har han fått sin första tablett emot ikväll. Jag också fått smärtstillande mot hältan. Han vill inte gå utan han sätter sig bara. Det är knappt vi gått ut på kisspromenad idag. Vi får gå kortisar i koppel bara den här veckan och gissa hur kul det kommer att bli när antibiotikan har börjat verka så han känner sig piggare. Hur hältan har uppstått har jag ingen aning om för han visade ingenting igår kväll. Och om han har gjort illa sig under natten så har han inte sagt något.

Vänta är tålamodsprövande. Jag hoppas det bara är någon sträckning som går över med vila.  Jag återkommer när vi medicinerat färdigt och Zeke förhoppningsvis är frisk och fri från hälta också.


8 september 2010, 2 veckor har gått

Det har inte hänt så mycket de här 2 veckorna och inspirationen att skriva har varit låg.  Just nu är Zeke ganska "billig" ibland.  Han lyssnar inte utan drar iväg.  Men jag måste säga att till hans fördel så är han inte borta speciellt länge. Han är alldeles för orolig var jag tar vägen.  Det är väl bara så att doften han får i nosen är allför intressant ibland.

Jag har varit på Rallylydnadsinstruktörs uppdatering och det var en del nyheter.  Nu ska jag smälta det och skriva ihop en lite ändrad kurs.  Jag och Zeke skall också gå en nybörjarkurs i Rally.  Jag kan (tror jag) men inte Zeke och alltid får jag några nya idéer om hur jag skall lägga upp en kurs. Självförtroende kursen vi skulle gå på blev inte av utan vi tog Rallykursen istället.  Förhoppningsvis kan vi börja tävla till våren innan Rallyn blir officiell.

Jag och Anette + hundar har träffats och lagt spår och sist nu i helgen provade jag och Zeke på sakletning.  Det tyckte han var kul och vi människor också. Den varianten vi provade var att valla en korridor i zick-zack under en del stojande (försök hålla reda på fötterna bland stenar och grenar) och sedan visa den roliga leksaken, leka med den, lägga ner den på backen och sedan zick-zacka tillbaka.  Under denna procedur tittar Zeke på och undrar säker vad som drabbat matte.  Resultatet blev när han släpptes att han rusade ut för att hitta grejen, vilket han gjorde och tanken var sedan att han skall komma in till mig och att vi leker en stund med leksaken tillsammans. Han gjorde faktiskt det fast han släppte leksaken lite för tidigt. Ett bra första försök tycker jag.

Sedan gjorde vi samma sak med Olle fast då fick Anette springa ut och jag höll i Olle. Gick bra det med fast han släppte också leksaken för tidigt. Sedan fick Lillen briljera för han kunde det här.

Nu är det bara hem och träna apportering och avlämnande.

Spåren går också bra men vi måste båda träna både Olle och Zeke i att markera pinnarna.  Zeke och jag skall prova med klickern och lära in markering.  Börjar hemma på köksgolvet redan idag.  Det blir kvällsgöra.

Imorgon skall Zeke få följa med på Allmänlydnadskursen. Han får bli lite av visningshund.  Vi skall också passa på att träna på att lämna över honom till främmande personer som får hålla i kopplet och jag är en bit bort.  Tanken är att jag fortfarande skall hjälpa till på kursen då vi är så många som går den.

Vi har också mätit de 2 "små" pojkarna.  Zeke var 39 cm och Olle 41 cm.
Jag hade med mig Zeke igår på kursen som jag hjälper till med. Det är Anette som håller i den.  Zeke skulle vara visningshund + att han skulle få tillfälle till träning.  Jaha och vad händer, har en hund som nästan fullständigt flippar ur och vill bara busa och hoppa på mig och bita i tröjan.  Pricken över i:et var att han nästan lyckades bita igenom kopplet också.  Sedan när vi väl var hemma igen och tog sista kvällspromenaden då fungerade allt, följsamhet och kontaktövningar gjorde han på löpande band, lyssnade på allt jag sa.
Jag tar nya tag till nästa tisdag + att jag fick tag på ett koppel som han inte kan bita igenom (vajer med plastöverdrag).
En bild på Zeke's favoritplats där man  knappt upptäcker honom.  Det är i hallen på en svart dörrmatta, bakom husses motorcykelstövlar, under min regnrock. Då har han full koll så jag inte kan gå ut utan honom.